Domácí thajské závitky
Zdroj: freepik.com
Suroviny
500 g mletého masa (nejlépe bůček)
2 vejce
1 mrkev
1 kedlubna
1 cibule
sůl (nebo Glutasol)
sójová omáčka
mletý pepř
Jidášovo ucho
rýžové nudle miến
rýžový papír bánh đa nem
olej na smažení
trochu piva (na namáčení papíru)
Postup přípravy
Houby namočíme přibližně na půl hodiny. Během této doby nakrájíme cibulku nadrobno, nastrouháme zeleninu a spaříme rýžové nudle, které pak lehce pokrájíme.
Všechny ingredience vložíme do misky, přidáme namočené houby, mleté maso, trochu sójové omáčky, sůl, pepř podle chuti, jedno celé vejce a žloutek z druhého vejce. Důkladně promícháme.
Bílek z druhého vejce smícháme s troškou piva a použijeme na namáčení rýžového papíru.
Směs zabalíme do namočeného rýžového papíru, přičemž se snažíme vytvořit takové "psaníčko“ a dáváme pozor na to, aby se rýžové pláty neprotrhly.
Závitky smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci a podáváme je teplé či studené se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
Autor: redakce eMaminy