Klasická rajská omáčka

28.01.2025 Pepa Nemrava

Rajskou prostě všichni zbožňujeme. Někdy nám připomene naše dětství, někdy vnímáme její sladko-kořeněnou chuť jako balzám, a někdy máme radost, jak chutná naprosto všem dětem.

Rajská omáčka

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na rajskou omáčku budete potřebovat:

  • 800 g hovězího žebra
  • 1 cibule
  • 240 g rajčatového protlaku
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 1 petržel
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 PL sádla
  • 1 PL másla
  • 2 celé skořice
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • cukr dle chuti
  • Sůl

V hrnci si rozvoníme (opražíme na sucho) nové koření, celý pepř, skořici a bobkový list.

Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, maso, vše zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni až bude maso měkké, následně vývar scedíme.

Na sádle si z mouky připravíme tmavě růžovou jíšku, přidáme protlak, který zarestujeme, zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme.

Osolíme, dle chuti přidáme cukr a 20 minut provaříme.

Nakonec vmícháme na zjemnění a lesk máslo.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes