Plněné papriky v rajské omáčce

07.07.2024 Redakce eMaminy.cz

Plněné papriky v rajské omáčce

Zdroj: pixabay.com

Suroviny 

8 bílých paprik

500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)

140 g rajčatového protlaku

1 plechovka drcených rajčat 

60 g rýže (nebo více, bude-li také jako příloha)

2 cibule

1 stroužek česneku

sůl

mletý pepř

1 l vývaru

2 bobkové listy

6 kuliček nového koření

1 špetka tymiánu

3 lžíce krupicového nebo třtinového cukru (podle chuti)

1 lžíce másla

Postup přípravy 

Nejprve uvaříme rýži obvyklým způsobem a necháme ji vychladnout.

Papriky očistíme, zbavíme semínek, opláchneme je a zevnitř trochu osolíme.

K mletému masu přimícháme vychladlou rýži, jednu jemně nakrájenou cibuli, stroužek utřeného česneku, osolíme a opepříme dle chuti, a vše dobře promícháme. Papriky naplníme připravenou masovou směsí. 

Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme rajčatový protlak s drcenými rajčaty, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme koření a dobře promícháme. Do tohoto základu vložíme naplněné papriky a dusíme asi 30 minut, případně déle podle velikosti paprik.

Poté papriky vyjmeme a odložíme stranou. Omáčku přecedíme a propasírujeme přes sítko, aby byla hladká, bez zbytků koření a cibule. Dochutíme solí, pepřem a případně cukrem.

Omáčka je takto výborná, kdo má ale rád hustější, může zahustit moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou. Potom je potřeba omáčku ještě povařit alespoň 20 minut a míchat!

Nakonec do omáčky vrátíme plněné papriky a necháme je prohřát.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo zbylou rýží.


  Autor: redakce eMaminy  

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes