Vepřový flamendr
Kuchař Pepa Nemrava říká: „Tohle je dnes už myslím tradiční jídlo, které hospodští velmi často připravují ze zbylých surovin štamgastům (flamendrům), kteří v restauračních zařízeních flámují do pozdních nočních hodin."
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na vepřový flamendr budeme potřebovat:
- 800g vepřové pečeně bez kosti
- ½ červené papriky
- ½ zelené papriky
- 1 cibule
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- hrst sušených hub
- 1 PL Solamylu
- 4 PL rajčatového protlaku
- 3 PL sojové omáčky
- 1 ČL mleté papriky
- špetka chilli
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
Maso si nakrájíme na drobné nudličky a dáme ho do misky.
Přidáme vejce, Solamyl, sojovou omáčku, mletou papriku, chilli, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Mezitím si houby namočíme do studené vody.
Na pánvi si rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme směs.
Přidáme protlak a zarestujeme také.
Dále přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, papriky na nudličky, nastrouháme česnek, pokrájené houby, podlijeme 2 dcl vody z hub a podusíme maso doměkka.
Podáváme s bramboráčky nebo s rýží.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava