Vepřový flamendr

22.10.2024 Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava říká: „Tohle je dnes už myslím tradiční jídlo, které hospodští velmi často připravují ze zbylých surovin štamgastům (flamendrům), kteří v restauračních zařízeních flámují do pozdních nočních hodin."

Vepřový flamendr

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na vepřový flamendr budeme potřebovat:

  • 800g vepřové pečeně bez kosti
  • ½ červené papriky
  • ½ zelené papriky
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  •    hrst sušených hub
  • 1 PL Solamylu
  • 4 PL rajčatového protlaku
  • 3 PL sojové omáčky
  • 1 ČL mleté papriky
  •     špetka chilli
  • 2 PL oleje
  •     sůl
  •     pepř

 Maso si nakrájíme na drobné nudličky a dáme ho do misky.

Přidáme vejce, Solamyl, sojovou omáčku, mletou papriku, chilli, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet.

Mezitím si houby namočíme do studené vody.

Na pánvi si rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme směs.

Přidáme protlak a zarestujeme také.

Dále přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, papriky na nudličky, nastrouháme česnek, pokrájené houby, podlijeme 2 dcl vody z hub a podusíme maso doměkka.

Podáváme s bramboráčky nebo s rýží.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes