Krčmářské špízy

03.09.2024 Pepa Nemrava

Chcete zažít kulinářský zážitek jako v hospodě? Naše krčmářské špízy vám ho přinesou rovnou domů. Jednoduchá příprava a neodolatelná chuť vás přesvědčí, že i doma můžete oslnit všechny příznivce „smažáků“ v netradiční podobě. Hodí se na oslavy, grilování nebo jen tak na chuť.

Krčmářské špízy

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na špízy budete potřebovat:

  • 300 g Eidamu nebo goudy 45%
  • 300 g kotlety bez kosti
  • 300 g uzeného boku nebo slaniny
  • 3 vajíčka
  • Strouhanka ze 3 rohlíků
  • Mouka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení
  • Špejle

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme a napepříme z obou stran a rozkrájíme na menší kousky.

Sýr si rozkrájíme na plátky zhruba 1 cm tlusté a ty pak na čtvrtiny.

Uzený bok si rozkrájíme na tenčí plátky a ty pak na velikost zhruba jako sýr a kotletku.

Vše střídavě napichujeme na špejle. (Ideálně nezačínejte a nekončete napichování sýrem, ale masem)

Hotové špízy obalujeme nejprve v klasickém trojobalu a následně ještě jednou ve vajíčku a strouhance.

Pak ihned zprudka smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova.

Usmažené špízy vyndáme na starší chléb a dáme dotáhnout do trouby rozpálené na 160 St zhruba 10 minut.

Podáváme s domácí tatarkou a hranolkami.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes