Grilované kuřecí špízy s tzatziki

20.07.2024 Redakce eMaminy.cz

Kuřecí špízy na grilu

Zdroj: Shutterstock.com

Suroviny na špízy:

1 kg kuřecích prsou

3 ks cibule

3 ks papriky (červená, žlutá, zelená)

2 ks mladé cukety

bylinky dle chuti (koriandr, tymián, oregano, bazalka)

olivový olej

1 lžíce červeného vinného octa

3 lžíce citronové šťávy

sůl, pepř

Suroviny na tzatziki:

2 ks salátové okurky

3 stroužky česneku

250 g bílého řeckého jogurtu nebo tvarohu 

citronová šťáva

olivový olej

kopr

sůl, pepř

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme marinádu – v míse smícháme olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, přidáme utřený česnek, bylinky a dochutíme solí a pepřem.

Kuřecí maso nakrájíme na kostky o velikosti přibližně 3x3 cm a necháme jednu, maximálně dvě hodiny marinovat. Mezitím si připravíme zeleninu a tzatziki. Papriky si nakrájíme na kostky, cuketu a cibuli na kolečka. Všechnu zeleninu jemně zakápneme olivovým olejem a lehce osolíme.

Salátovou okurku omyjeme (můžeme loupat, ale nemusíme) a nastrouháme nahrubo do cedníku. Osolíme a necháme 5 – 10 minut takzvaně "vyplakat". Až pustí vodu, smícháme ji společně s bílým jogurtem nebo tvarohem, utřeným česnekem, jemně nasekaným koprem a ostatními přísadami.

Nyní si připravíme špízy – na jehlice (případně na dlouhé dřevěné špejle) střídavě napichujeme papriku, cuketu a cibuli a prokládáme kuřecím masem. Každý špíz můžeme potřít zbytkem marinády.

Gril rozehřejeme na střední stupeň a opékáme z obou stran 7 - 10 minut.

Hotové špízy můžeme ozdobit čerstvě nasekanými bylinkami a podáváme s domácími tzatziki.    


Autor: redakce eMaminy

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes