Kuře s nádivkou
Víte o tom, že kuře nemusíte úplně odkostit, aby šla vložit nádivka? Pokud ponecháte spodní část stehen, nádivka se bude lépe plnit a i zašívání půjde snadněji. Kuchař Pepa Nemrava zde vytvořil recept, jak připravit nadívané kuře se zajímavou nádivkou.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na nadívané kuře budete potřebovat:
- 1 kuře
- 4 rohlíky
- 50 g parmazánu
- 3 vajíčka
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200ml mléka
- 4 PL másla
- hrst petrželky
- hrst kešu
- drcený kmín
- provensálské bylinky
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Nakrájíme si 4 rohlíky, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, provensálské bylinky, 50g parmazánu a hrst sekané petrželky.
Na 2PL másla si zesklovatíme cibulku, přidáme k ní 2dcl mléka, 3 vajíčka, rozšleháme a nalijeme k rohlíkům.
Nádivku naplníme do vykostěného kuřete (spodní stehna mohou zůstat nevykostěná).
Kuře si sešijeme potravinářským nebo silikonovým provázkem.
Maso nasolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran.
Z alobalu si uděláme pevnější proužek a kuře si sním „obtočíme“, aby nám drželo tvar. Jde o „kolečko“, které umístíme pod kuře tak, aby podpíralo boky kuřete. (takové „mantinely“)
Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct na 180st 90 minut.
Po 90 minutách odklopíme, položíme na něj 2 lžíce másla a za občasného přelívání výpekem dopečeme na 230 st 30 minut dozlatova.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava