Kuřecí stehýnko na lůžku ze zelených fazolek
Již staří Římané milovali drůbež a byli schopni ocenit její výhody. Drůbež obsahuje cenné bílkoviny a také železo, zinek a draslík. Z kuřecích stehen prémiové kvality a krásně barevných fazolových lusků vytvoříte lehké a zdravé jídlo.
Zdroj: Family Market
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
50 ml extra panenského olivového oleje
500 g Fazolové lusky
2 špetky kajenského pepře (nebo chilli)
2 lžíce másla
½ lžičky mleté papriky
špetka mletého koriandru
2 špetky mletého rozmarýnu
4 stroužky prolisovaného česneku
sůl
pepř
Postu přípravy:
Kuřecí stehna vyjměte z obalu a nechte rozmrazit v lednici. Rozmrazená kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou.
Troubu předehřejte na 210 °C.
Smíchejte olivový olej s mletou paprikou, kajenským pepřem, koriandrem a rozmarýnem a vzniknou směsí potřete stehna. Takto namarinovaná kuřecí stehna vložte do trouby, osolte a pečte 40-45 minut.
Mezitím dejte vařit Fazolové lusky do osolené vody na zhruba 12 minut. Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte fazolové lusky, ochuťte česnekem, solí a pepřem a restujte 2-3 minuty.
Na talíř naservírujte fazolové lusky, na které položte kuřecí stehno.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.