Kuřecí stehýnko na lůžku ze zelených fazolek

23.11.2024 Family Market s.r.o.

Již staří Římané milovali drůbež a byli schopni ocenit její výhody. Drůbež obsahuje cenné bílkoviny a také železo, zinek a draslík. Z kuřecích stehen prémiové kvality a krásně barevných fazolových lusků vytvoříte lehké a zdravé jídlo.

Kuřecí stehýnko na lůžku ze zelených fazolek

Zdroj: Family Market

Čas přípravy: 50 minut

Počet porcí: 4

Suroviny:

50 ml extra panenského olivového oleje

500 g Fazolové lusky

2 špetky kajenského pepře (nebo chilli)

4 Kuřecí stehna

2 lžíce másla

½ lžičky mleté papriky

špetka mletého koriandru

2 špetky mletého rozmarýnu

4 stroužky prolisovaného česneku

sůl

pepř

Postu přípravy:

Kuřecí stehna vyjměte z obalu a nechte rozmrazit v lednici. Rozmrazená kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou.

Troubu předehřejte na 210 °C.

Smíchejte olivový olej s mletou paprikou, kajenským pepřem, koriandrem a rozmarýnem a vzniknou směsí potřete stehna. Takto namarinovaná kuřecí stehna vložte do trouby, osolte a pečte 40-45 minut.

Mezitím dejte vařit Fazolové lusky do osolené vody na zhruba 12 minut. Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte fazolové lusky, ochuťte česnekem, solí a pepřem a restujte 2-3 minuty.

Na talíř naservírujte fazolové lusky, na které položte kuřecí stehno.

Dobrou chuť vám přeje Family Market.

 

Autor: Family Market s.r.o.

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes