Kuřecí rarášci, aneb jak dostat maso do dětí
Taková tradiční hospodská „specialitka“, která občas neuškodí a děti než zjistí, že je uvnitř maso, tak pár kousků sní. Samozřejmě pro děti uberte chilli.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na kuřecí rarášky budete potřebovat:
- 700 g brambor
- 500 g kuřecích prsou
- 4 stroužky česneku
- 3 vejce
- 4 PL hladké mouky
- hrst majoránky
- mleté chilli
- sůl, pepř
- rostlinný olej (na smažení samozřejmě i sádlem nic nezkazíte
Kuřecí prsa si rozkrájíme na větší kusy a dáme je do misky.
Osolíme, opepříme, přidáme chilli dle chuti, zakápneme olejem, zamícháme a dáme stranou.
Brambory a česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do větší mísy. Vyklepneme vejce, osolíme, opepříme, rozemneme majoránku, přidáme mouku, chilli dle chuti a vše důkladně promícháme.
Na pánvi si rozpálíme větší vrstvu oleje, lžící tvoříme placičky, na ně položíme kus masa a ten překryjeme další vrstvou bramborového těsta.
Smažíme na mírném plameni 5-6 minut z každé strany.
Hotové rarášky vyndáváme na vrstvu papírových utěrek a kdo chce mít jistotu, že bude maso hotové, dá je dotáhnout do trouby na 75 st zhruba na 20 minut.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava