Kuře na zelí
Chcete ochutnat kuře na zelí, které vás překvapí svou chutí? Vyzkoušejte Pepovu speciální verzi tohoto oblíbeného pokrmu. Netradiční postup přípravy dělají z tohoto pokrmu skutečný kulinářský zážitek. Pepa dodává k receptu: „Takhle dietní dobrotu jsme tu dlouho neměli. Teda když vynecháte to máslo.“
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na kuře na zelí budeme potřebovat:
1 kuře
1/2 hlávky zelí
1 cibule
4 PL vinného octa
4 plátky másla
2 PL drceného kmínu
1 PL cukru
sůl
pepř
Zelí si nakrouháme najemno, dáme do misky, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 1PL drceného kmínu, ocet, cukr, opepříme, osolíme.
Důkladně promačkáme, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
Mezitím si rozčtvrtíme, nasolíme, napepříme a okmínujeme kuře.
Do pekáče si dáme zelí a na něj nandáme kuřecí čtvrtky kůží dolů.
Přiklopíme a dáme péct do trouby rozehřáté na 160 st asi na hodinu.
Po hodince odklopíme, kuře otočíme kůží nahoru, na každou čtvrtku dáme plátek másla a ještě dopečeme 30 až 45 minut do zlatova na 200 st.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava