Kuře na zelí

06.08.2024 Pepa Nemrava

Chcete ochutnat kuře na zelí, které vás překvapí svou chutí? Vyzkoušejte Pepovu speciální verzi tohoto oblíbeného pokrmu. Netradiční postup přípravy dělají z tohoto pokrmu skutečný kulinářský zážitek. Pepa dodává k receptu: „Takhle dietní dobrotu jsme tu dlouho neměli. Teda když vynecháte to máslo.“

Kuře na zelí

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na kuře na zelí budeme potřebovat:

1 kuře

1/2 hlávky zelí

1 cibule

4 PL vinného octa

4 plátky másla

2 PL drceného kmínu

1 PL cukru

sůl

pepř

 

Zelí si nakrouháme najemno, dáme do misky, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 1PL drceného kmínu, ocet, cukr, opepříme, osolíme.

Důkladně promačkáme, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.

Mezitím si rozčtvrtíme, nasolíme, napepříme a okmínujeme kuře.

Do pekáče si dáme zelí a na něj nandáme kuřecí čtvrtky kůží dolů.

Přiklopíme a dáme péct do trouby rozehřáté na 160 st asi na hodinu.

Po hodince odklopíme, kuře otočíme kůží nahoru, na každou čtvrtku dáme plátek másla a ještě dopečeme 30 až 45 minut do zlatova na 200 st.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes