Čevapčiči s bramborami a cibulí
Pepa Nemrava, náš dvorní kuchař, říká: „Ano vím, že originál čevapčiči je ze skopového a dává se do něj čubrica. Tak kdo má s tímhle receptem problém a doma má skopové a čubricu, tak si může udělat originál. Já mám rád tuhle počeštěnou verzi.“
Zdroj: Pepa Nemrava
Na čevabčiči budeme potřebovat:
- 800 g vařených brambor ve slupce
- 500 g mletého vepřového tučnějšího masa
- 500 g hovězího mletého masa
- 2 velké cibule
- 1 PL mleté papriky
- 2 PL drceného kmínu
- 4 PL oleje
- 100 ml bublinkové vody
- 4 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
Cibuli si nakrájíme nadrobno a zarestujeme na 2 PL oleje.
Přidáme nadrcený česnek, mletou papriku a taky zarestujeme.
Směs sundáme z plamene a necháme zchladnout.
Do mísy si dáme mleté maso, 1 PL drceného kmínu, bublinkovou vodu, osolíme, opepříme, přidáme směs z pánve, důkladně rukama propracujeme a dáme odpočinout do lednice ideálně do druhého dne.
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do pekáče vymazaného olejem.
Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolíme opepříme a okmínujeme.
Maso si rozdělíme na 16 dílků a z nich tvarujeme válečky, které pak skládáme do pekáče na brambory.
Pekáč dáme do trouby a pečeme na 180 st asi tak 30 minut.
Dobrou chuť
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava