Čevapčiči s bramborami a cibulí

18.07.2024 Pepa Nemrava

Pepa Nemrava, náš dvorní kuchař, říká: „Ano vím, že originál čevapčiči je ze skopového a dává se do něj čubrica. Tak kdo má s tímhle receptem problém a doma má skopové a čubricu, tak si může udělat originál. Já mám rád tuhle počeštěnou verzi.“

Čevabčiči s bramborami a cibulí

Zdroj: Pepa Nemrava

Na čevabčiči budeme potřebovat:

  • 800 g vařených brambor ve slupce
  • 500 g mletého vepřového tučnějšího masa
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 velké cibule
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL drceného kmínu
  • 4 PL oleje
  • 100 ml bublinkové vody
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř

Cibuli si nakrájíme nadrobno a zarestujeme na 2 PL oleje.

Přidáme nadrcený česnek, mletou papriku a taky zarestujeme.

Směs sundáme z plamene a necháme zchladnout.

Do mísy si dáme mleté maso, 1 PL drceného kmínu, bublinkovou vodu, osolíme, opepříme, přidáme směs z pánve, důkladně rukama propracujeme a dáme odpočinout do lednice ideálně do druhého dne.

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do pekáče vymazaného olejem.

Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolíme opepříme a okmínujeme.

Maso si rozdělíme na 16 dílků a z nich tvarujeme válečky, které pak skládáme do pekáče na brambory.

Pekáč dáme do trouby a pečeme na 180 st asi tak 30 minut.

 

Dobrou chuť

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava


Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes