Recept na vynikající hummus
Kuchař Pepa Nemrava říká: „Jako na to, že v tom není maso, tak je to vždycky strašně dobrý. A za mne je to nejlepší, když si k tomu nakrájíte na hranolky mrkev, salátovou okurku a řapíkatý celer.“ A my si rovnou připravíme dvě varianty této zdravé dobroty.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Suroviny na Základní hummus:
- 600 g sterilované cizrny
- 200 g tahini pasty
- Šťáva z jednoho citronu
- 4 stroužky česneku
- 2 PL římského kmínu
- 1 PL mleté papriky
- Sůl
- Pepř
Na ozdobení:
- Olivový olej
- Chilli
- Tmavý sezam
- Světlý sezam
Cizrnu si scedíme, dáme do misky a přilijeme asi 100 ml nálevu.
Přidáme římský kmín, nastrouhaný česnek, citron, tahini pastu, mletou papriku, osolíme, opepříme a důkladně rozmixujeme.
Do druhé varianty přidáme 100 g sušených rajčat a také rozmixujeme.
V misce pokapeme olivovým olejem zasypeme chilli a sezamem. Nebo můžete navrch nandat zbytek nasekaných sušených rajčat.
Dobrou chuť!