Roštěná na slanině

30.07.2024 Pepa Nemrava

Chcete si připravit opravdu výborný oběd? Pokud máte chuť na něco dobrého, kde si vychutnáte dokonalou kombinací šťavnatého masa a křupavé slaniny, vyzkoušejte recept našeho dvorního kuchaře Pepy na roštěnou na slanině. S minimálním úsilím vytvoříte neodolatelné jídlo, které si zamiluje celá rodina.

Roštěná na slanině

Roštěná na slanině (zdroj: Pepa Nemrava)

Na roštěnou na slanině budete potřebovat:

  • 1 kg roštěné
  • 1 větší cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 1 PL sádla
  • 1 PL hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř

Slaninu si nakrájíme na kostičky a zarestujeme na sádle a vyndáme z hrnce.

Maso si očistíme, nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, naklepeme, případně nařízneme po stranách, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a postupně zarestujeme z obou stran.

Pak zarestujeme i cibuli do zlatova.

Cibuli zaprášíme mouku a taky zarestujeme.

Přidáme protlak, hořčici, také zarestujeme, přilijeme 0,6 litru vody a důkladně rozmícháme.

Maso vrátíme do hrnce a za občasného promíchání dusíme do měkka.

Měkké maso vyndáme a rozmixujeme omáčku do hladka.

Do hrnce vrátíme slaninku, maso a ještě 5 minut vše provaříme

Na talíři přidáme smaženou cibulku.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes