Roštěná na slanině
Chcete si připravit opravdu výborný oběd? Pokud máte chuť na něco dobrého, kde si vychutnáte dokonalou kombinací šťavnatého masa a křupavé slaniny, vyzkoušejte recept našeho dvorního kuchaře Pepy na roštěnou na slanině. S minimálním úsilím vytvoříte neodolatelné jídlo, které si zamiluje celá rodina.
Roštěná na slanině (zdroj: Pepa Nemrava)
Na roštěnou na slanině budete potřebovat:
- 1 kg roštěné
- 1 větší cibule
- 100 g slaniny
- 2 PL rajčatového protlaku
- 2 PL plnotučné hořčice
- 1 PL sádla
- 1 PL hladké mouky
- Sůl
- Pepř
Slaninu si nakrájíme na kostičky a zarestujeme na sádle a vyndáme z hrnce.
Maso si očistíme, nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, naklepeme, případně nařízneme po stranách, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a postupně zarestujeme z obou stran.
Pak zarestujeme i cibuli do zlatova.
Cibuli zaprášíme mouku a taky zarestujeme.
Přidáme protlak, hořčici, také zarestujeme, přilijeme 0,6 litru vody a důkladně rozmícháme.
Maso vrátíme do hrnce a za občasného promíchání dusíme do měkka.
Měkké maso vyndáme a rozmixujeme omáčku do hladka.
Do hrnce vrátíme slaninku, maso a ještě 5 minut vše provaříme
Na talíři přidáme smaženou cibulku.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava