Šunkofleky
Kuchař Pepa Nemrava říká: „Já vím, jsou to těstoviny zapečené s uzeným a klobásou, ale ten název “Šunkofleky” se mi prostě líbí víc.“ A dále dodává: „A samozřejmě největší rozpor bude, jestli na “Šunkofleky” patří kečup anebo ne.“ A jak to máte vy?
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Postup na luxusní šunkofleky máme zde:
2x 500g těstovin dle vlastní volby uvaříme v jediné vodě.
Na pánvi si zarestujeme 200g špeku a necháme vypéct i kůži (kůži pak vyndáme).
Přidáme 2 cibule, nakrájíme a průběžně restujeme.
Pak přidáme 500g uvařeného uzeného masa, 2 domácí klobásky a prohřejeme, přisypeme k scezeným těstovinám a zamícháme.
V míse si smícháme 200 ml mléka, 400 ml uzeného vývaru, 8 vajec, lžičku mleté papriky, 2 lžičky drceného kmínu, 2 hrsti majoránky, osolíme, opepříme a zamícháme do těstovin.
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a směs rozprostřeme do pekáčků nebo vyššího plechu.
Pečeme v troubě na 200 st zhruba 25 minut, pak vyndáme, posypeme sýrem dle chuti a ještě 10 minut zapečeme.
Podáváme například s kyselou okurkou. Děti možná přeci jen uvítají kečup.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava