Nakládaná mozzarella

20.08.2024 Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrav říká: „Takovej ten letní recept, co se hodí k pivu, vínu i jiném drinkům. Narovinu, ona čerstvá mozzarella s bazalkou a kvalitními čerstvými rajčaty taky není vůbec špatná, ale občas je třeba si to trochu zpestřit ne?“

Nakládaná mozzarella

Zdroj: Kuchař Pepa Nemrava

Na nakládanou mozzarellu budeme potřebovat:

  • 300g malých kuliček mozzarelly (bez nálevu)
  • 80g zelených oliv
  • 7 sušených rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 PL vinného octa
  • 2 PL oleje ze sušených rajčat
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Scezenou mozzarellu dáme do misky, přidáme nakrájenou chilli papričku, olivy na polovinu, pokrájená sušená rajčata, česnek na plátky, olej z rajčat, vinný ocet, trochu olivového oleje, osolíme opepříme a vše opatrně zamícháme.

Směs nandáme do uzavíratelné sklenice, přidáme rozmarýn, dolijeme „oliváčem“ a necháme 2 dny odležet v pokojové teplotě.

Pak pravděpodobně hned sníme anebo dáme do ledničky, kde vydrží minimálně 14 dní.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes