Nakládaná mozzarella
Kuchař Pepa Nemrav říká: „Takovej ten letní recept, co se hodí k pivu, vínu i jiném drinkům. Narovinu, ona čerstvá mozzarella s bazalkou a kvalitními čerstvými rajčaty taky není vůbec špatná, ale občas je třeba si to trochu zpestřit ne?“
Zdroj: Kuchař Pepa Nemrava
Na nakládanou mozzarellu budeme potřebovat:
- 300g malých kuliček mozzarelly (bez nálevu)
- 80g zelených oliv
- 7 sušených rajčat
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 PL vinného octa
- 2 PL oleje ze sušených rajčat
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Scezenou mozzarellu dáme do misky, přidáme nakrájenou chilli papričku, olivy na polovinu, pokrájená sušená rajčata, česnek na plátky, olej z rajčat, vinný ocet, trochu olivového oleje, osolíme opepříme a vše opatrně zamícháme.
Směs nandáme do uzavíratelné sklenice, přidáme rozmarýn, dolijeme „oliváčem“ a necháme 2 dny odležet v pokojové teplotě.
Pak pravděpodobně hned sníme anebo dáme do ledničky, kde vydrží minimálně 14 dní.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava