Grilovaná kuřecí prsa s limetkou a kokosovým mlékem
Věděli jste, že kokosové mléko můžete využít i u grilování? Příprava je opravdu jednoduchá.
Zdroj: Pixabay.com
Suroviny:
4 ks kuřecích prsou
1 plechovka kokosového mléka
šťáva a kůra z 1 BIO limetky
2 hrsti čerstvě nasekaného koriandru
1 lžíce červené curry pasty
100 ml olivového oleje
1 lžička drceného chilli
sůl
Postup přípravy:
Opláchneme koriandr a nasekáme jej nahrubo.
V míse promícháme kokosové mléko, olivový olej, curry pastu, přidáme šťávu i kůru z limetky a koriandr. Dochutíme solí a nasypeme chilli – množství určíme dle toho, jak moc máme rádi pálivé. Pro extra pálivou chuť můžeme přidat i čerstvé chilli papričky nakrájené nadrobno.
Kuřecí prsa podélně rozřízneme, abychom z každého prsa udělali dva filety a naložíme do připravené marinády. Pokud spěcháme, postačí marinovat 1 až 2 hodiny v chladu, pokud maso necháme naložené přes noc, tím lépe.
Před grilováním vyndáme maso z lednice a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu.
Rozpálíme gril a kuřecí prsa grilujeme přibližně 5 až 7 minut z každé strany, čas od času potřeme zbylou marinádou. Před podáváním necháme maso zakryté alobalem 10 minut odpočívat.
Poté nakrájíme na plátky a podáváme se salátem, bramborem, případně s pečivem.
Autor: redakce eMaminy