Steak Tomahawk

25.05.2024 Redakce eMaminy.cz

Exkluzivní steak Tomahawk se vyznačuje skvělým mramorováním a typickým lojovým okem. Řez z vysokého roštěnce s kostí prorostlejší tukem, který mu dodává šťavnatost a skvělou chuť, získal název podle svého vzhledu připomínající tradiční indiánskou sekeru.

Steak Tomahawk

Zdroj: redakce eMaminy.cz

Jak na přípravu steaku Tomahawk

Před samotnou tepelnou úpravou je třeba maso připravit. Steak, nejlépe z vyzrálého hovězí masa, o pokojové teplotě nasolíme a zlehka potřeme olivovým olejem.

Příprava steaku na grilu

Gril rozpálíme na maximum, potřeme špekem a maso zprudka opečeme z každé strany (pomůcka: co 1 cm, to 1 minuta). Poté maso zabalíme do alobalu na cca 10 minut. Následně dochutíme pepřem nebo bylinkovým máslem ... Fantazii se meze nekladou.

Příprava steaku na grilovací pánvi

Pánev rozpálíme a stejně jako gril potřeme špekem. Maso potom zprudka opečeme z každé strany (opět co 1 cm, to 1 minuta). Současně s pánví rozehřejeme troubu na 180 °C a do ní potom vložíme opečené maso na cca 10 minut. Opět dochutíme.

Dobrá rada nad zlato

Pro lepší propečení je vhodné maso u kosti naříznout. Naříznutím lojových krajů pak docílíme toho, že se maso na grilu nebo pánvi „nekroutí“.

Dobrou chuť!     


Autor: redakce eMaminy.cz

Recepty Grilování




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes