Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

30.04.2024 Redakce eMaminy.cz

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

Zdroj: Shutterstock.com

Suroviny:

2 balení hermelínu na gril

2 cibule

50 g brusinek

2 lžíce třtinového cukru

150 – 200 ml piva (světlého)

2 lžíce rýžového oleje

olivový olej

koření dle chuti

sůl

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi rozehřejeme rýžový olej, přidáme cibulku a brusinky. Ve chvíli, kdy začne cibule získávat hnědou barvu, přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. V tuto chvíli zalijeme pivem, dle chuti osolíme a odstavíme z plotny.

Hermelín vyjmeme z původní obalu, jemně potřeme olivovým olejem a posypeme kořením (celý pepř, chilli, tymián, česnek, bylinky – co kdo máme rádi). Takto připravený hermelín zabalíme do alobalu – již nepoužíváme původní obal.

Zabalený sýr vložíme na středně rozpálený gril a pečeme 5 až 7 minut z každé strany.

Po vyjmutí z alobalu podáváme sýr s karamelizovanou cibulkou na pivě, můžeme také doplnit grilovanou nebo čerstvou zeleninou či kouskem křupavého pečiva.


Autor: redakce eMaminy

 

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes