Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
Zdroj: Shutterstock.com
Suroviny:
2 balení hermelínu na gril
2 cibule
50 g brusinek
2 lžíce třtinového cukru
150 – 200 ml piva (světlého)
2 lžíce rýžového oleje
olivový olej
koření dle chuti
sůl
Postup přípravy:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi rozehřejeme rýžový olej, přidáme cibulku a brusinky. Ve chvíli, kdy začne cibule získávat hnědou barvu, přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. V tuto chvíli zalijeme pivem, dle chuti osolíme a odstavíme z plotny.
Hermelín vyjmeme z původní obalu, jemně potřeme olivovým olejem a posypeme kořením (celý pepř, chilli, tymián, česnek, bylinky – co kdo máme rádi). Takto připravený hermelín zabalíme do alobalu – již nepoužíváme původní obal.
Zabalený sýr vložíme na středně rozpálený gril a pečeme 5 až 7 minut z každé strany.
Po vyjmutí z alobalu podáváme sýr s karamelizovanou cibulkou na pivě, můžeme také doplnit grilovanou nebo čerstvou zeleninou či kouskem křupavého pečiva.
Autor: redakce eMaminy