Grilované kapří filety s bylinkami a česnekem

11.06.2024 Redakce eMaminy.cz

Grilovaný kapr se zeleninou a brambory

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

2 kapří filety

4 stroužky česneku

hrst hladkolisté petržele

šťáva z půlky citrónu

sůl

Postup přípravy

Kapří filety opláchneme a osušíme.

Utřeme česnek se solí a jednotlivé filety jím potřeme, dále rybu pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nadrobno sekanou petrželí a necháme pár minut odležet.

Filety grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Pokud máme obavu, že se filety přichytnou k roštu grilu, můžeme použít grilovací tácky zlehka potřené máslem.

Grilované filety podáváme s vařeným bramborem a zeleninou.

Tip: Nastrouhejte si čerstvý křen. Skvěle doplní chuť grilované ryby.


Autor: redakce eMaminy

Grilování Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes