Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
4 kukuřičné klasy
2 lžíce nadrobno nakrájených bylinek (pažitka, petrželka, …)
1 lžička medu
2 stroužky česneku
sůl
50 g másla
Postup přípravy
Nejprve si v kastrůlku rozpustíme máslo s medem, odstavíme, přidáme česnek utřený se solí a bylinky. Necháme asi hodinu proležet a vychladnout.
Mezi tím si očistíme kukuřičné klasy a nakrájíme je na kolečka nebo špalíčky. Poté zabalíme nakrájenou kukuřici do alobalu a grilujeme při střední teplotě asi 30 minut.
Před podáváním potřeme máslovou směsí.
Takto připravená kukuřice se hodí jako příloha ke grilovaným masům či sýrům. Výborná je ale také jen tak třeba s bylinkovým dipem.
Autor: redakce eMaminy