Vepřové maso v mrkvi
Už jste někdy zkoušeli tento klasický recept s pomerančovým džusem? Pokud ne, tak vřele doporučujeme.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na vepřové s mrkví budete potřebovat:
- 600 g vepřové krkovice
- 600 g mrkve
- 1 cibule,
- 1 PL sádla
- 2 dl pomerančového džusu
- 1 PL octa
- 1 PL cukru
- 1 ČL kmínu
- špetka muškátového oříšku
- pepř
- sůl
V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli.
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, zarestujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, špetku muškátového oříšku, zalijeme pomerančovým džusem a necháme 30 minut dusit pod pokličkou.
Mezitím si očistíme mrkev, nastrouháme ji na tenká kolečka a přidáme k masu.
Vše zamícháme, přidáme ocet, cukr a dusíme, dokud nebude maso měkké.
Brambory si pak už jen uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme se smaženou cibulkou a sekanou petrželkou.
Dobrou chuť.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava