Vepřové koleno na pórkovém lůžku
Vepřové koleno je jednou z oblíbených lahůdek všech milovníků masa. Neodmyslitelně patří ke každé zabijačce, různým slavnostem a oslavám. Zkuste si jej připravit v pohodlí domova a užijte si jedinečný kulinářský zážitek. Šťavnaté maso bez přebytečného tuku a kůže se po upečení jednoduše odlupuje od kosti a rozplývá na jazyku. Vepřové koleno v kombinaci s pórkem a směsí koření je přímo neodolatelné.
Zdroj: Family Market
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí 4
Ingredience:
2 špetky černého pepře
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
2 špetky mletého kardamomu
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mořské soli
125 g pórku
2 ks Vepřové koleno
30 g vepřového sádla
Postup:
Troubu předehřejeme na 160°C.
Vepřová kolena vyjmeme z obalu a necháme rozmrazit v lednici.
V misce smícháme hřebíček, kmín, kardamom, mořskou sůl, skořici a pepř.
Vepřová kolena důkladně potřeme směsí koření.
V pekáčku rozehřejeme sádlo, vložíme kolena a ze všech stran osmahneme. Pečeme v předehřáté troubě 60 minut. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 30 minut.
Mezitím očistíme pórek, nakrájíme na kolečka a důkladně propláchneme. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 3 minuty.
Pórek slijeme a necháme okapat. Přidáme do pekáčku k masu na posledních 10 minut pečení.