Dušené hovězí s pórkem a pečené brambory
Pokud si myslíte, že se jedná o nudnou záležitost, jste na omylu. I takto zdánlivě obyčejný pokrm lze připravit ve velmi chutné verzi. Navíc ho zvládnou uvařit podle tohoto návodu i úplní začátečníci.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na hovězí s pórkem budete potřebovat:
- 800 g hovězího masa
- 1 větší pórek
- 800 g malých brambor
- 3 PL plnotučné hořčice
- 1 PL sádla
- 1 PL kmínu
- 300 ml vody
- Sůl
- Pepř
Maso nakrájené na větší kostky si zatáhneme na sádle.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín, hořčici, promícháme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka.
Pórek si očistíme a nakrájíme na půlkolečka.
Když je maso měkké, tak přidáme pórek a ještě 10 minut provaříme.
Brambory si uvaříme v osolené vodě, rozkrojíme a vyskládáme na plech.
Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a dáme péct na 230st do trouby až budou krásně zlaté.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava