Dušené hovězí s pórkem a pečené brambory

14.01.2025 Pepa Nemrava

Pokud si myslíte, že se jedná o nudnou záležitost, jste na omylu. I takto zdánlivě obyčejný pokrm lze připravit ve velmi chutné verzi. Navíc ho zvládnou uvařit podle tohoto návodu i úplní začátečníci.

Hovězí s pórkem a pečené brambory

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na hovězí s pórkem budete potřebovat:

  • 800 g hovězího masa
  • 1 větší pórek
  • 800 g malých brambor
  • 3 PL plnotučné hořčice
  • 1 PL sádla
  • 1 PL kmínu
  • 300 ml vody
  • Sůl
  • Pepř

Maso nakrájené na větší kostky si zatáhneme na sádle.

Osolíme, opepříme, přidáme kmín, hořčici, promícháme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka.

Pórek si očistíme a nakrájíme na půlkolečka.

Když je maso měkké, tak přidáme pórek a ještě 10 minut provaříme.

Brambory si uvaříme v osolené vodě, rozkrojíme a vyskládáme na plech.

Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a dáme péct na 230st do trouby až budou krásně zlaté.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes