Segedínský guláš
Nemusíte být zkušený kuchař či kuchařka, abyste si doma uvařili výborný segedínský guláš. Tento recept je velmi jednoduchý, zvládne ho každý, a navíc je podle našeho oblíbeného kuchaře Pepy Nemravy.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na segedínský guláš budete potřebovat:
- 800 g vepřové plece nebo krkovice
- 500 g kyselého zelí i se šťávou
- 1 cibule
- 1 PL sádla
- 2 ČL kmínu
- 2 ČL mleté papriky
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 2 PL rajčatového protlaku
- 200 ml Smetany
- sůl
- pepř
- cukr
Na rozpáleném sádle zarestujeme cibuli nakrájenou nahrubo.
Vložíme na kostičky nakrájené maso a také zarestujeme.
Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, kmínem a důkladně promícháme.
Přidáme protlak, šťávu z kyselého zelí, bobkový list, nové koření a necháme dusit téměř do měkka.
Když je maso téměř měkké, nasypeme pokrájené kyselé zelí a dusíme úplně do měkka
Na konec přidáme smetanu, ochutnáme, případně dochutíme cukrem, solí a povaříme ještě 5 minut.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava