Segedínský guláš

26.11.2024 Pepa Nemrava

Nemusíte být zkušený kuchař či kuchařka, abyste si doma uvařili výborný segedínský guláš. Tento recept je velmi jednoduchý, zvládne ho každý, a navíc je podle našeho oblíbeného kuchaře Pepy Nemravy.

Segedínský guláš

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na segedínský guláš budete potřebovat:

  • 800 g vepřové plece nebo krkovice
  • 500 g kyselého zelí i se šťávou
  • 1 cibule
  • 1 PL sádla
  • 2 ČL kmínu
  • 2 ČL mleté papriky
  • 4 bobkové listy
  • 8 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 200 ml Smetany
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Na rozpáleném sádle zarestujeme cibuli nakrájenou nahrubo.

Vložíme na kostičky nakrájené maso a také zarestujeme.

Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, kmínem a důkladně promícháme.

Přidáme protlak, šťávu z kyselého zelí, bobkový list, nové koření a necháme dusit téměř do měkka.

Když je maso téměř měkké, nasypeme pokrájené kyselé zelí a dusíme úplně do měkka

Na konec přidáme smetanu, ochutnáme, případně dochutíme cukrem, solí a povaříme ještě 5 minut.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes