Špagety Carbonara

Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny
2 lžíce olivového oleje
1 vejce
4 žloutky
150 g slaniny (nejlépe italské Pancetty, může al být i kvalitní česká)
350 g špaget
pepř (nejlépe čerstvě mletý)
strouhaný sýr - Pecorino nebo Parmezán
čerstvé bylinky
Postup přípravy
Špagety uvaříme dle návodu.
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvičce osmahneme dozlatova, ihned stáhneme z plotny.
V míse ušleháme žloutky s celým vejcem a přidáme sýr. Měla by vzniknout hustá kaše. Je-li kaše příliš suchá, můžeme opatrně po lžících přidat vodu, v níž se vaří špagety.
Těsně před uvařením špaget smícháme ve větší míse vychladlou slaninu s vaječnou směsí a řádně opepříme. Špagety scedíme (měly by zůstat ještě mírně vlhké) a okamžitě přidáme do mísy ke slanině a vejcím – tím zajistíme důkladné prohřátí vajec.
Vše smícháme, posypeme nasekanými bylinkami a ihned podáváme.
Tip:
Příprava špaget Carbonara není náročná, výsledek závisí na dobré přípravě a správném načasování.
Pro navození chuti Itálie, můžeme ještě na talíři zakápnout olivovým olejem.
Autor: redakce eMaminy