Rybí polévka
Zdroj: pixabay.com
Suroviny:
600 g bílého rybího masa (například treska, hejk, kapr)
1 cibule
1 stroužek česneku
¼ celeru
1 petržel
2 mrkve
kousek másla
½ lžičky kurkumy
5 kuliček nového koření
3 kuličky pepře
2 bobkové listy
rybí vývar (připravíme si ho sami)
citronová šťáva dle chuti
sůl a mletý pepř
Postup přípravy:
Rybí maso očistíme a vložíme do hrnce spolu s kořením. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté opatrně vyjmeme maso, rozdělíme ho na menší kousky a pečlivě zkontrolujeme, zda neobsahuje žádné kosti. Vývar přecedíme do čisté nádoby.
Mezitím, co se vaří vývar, očistíme cibuli a ostatní zeleninu. Cibuli nakrájíme najemno a zeleninu na menší kousky (velikost není důležitá, protože ji nakonec rozmixujeme). Cibuli osmahneme na rozpuštěném másle a postupně přidáváme i zbylou zeleninu. Restujeme je společně do zlatova. Ke konci restování přidáme nakrájený česnek a kurkumu. Následně zalijeme připraveným rybím vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká.
Směs rozmixujeme do hladké konzistence, přidáme sůl a pepř podle chuti a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec do hotové polévky přidáme obrané rybí maso.
Autor: redakce eMaminy.cz