Rybí polévka

03.03.2024 Redakce eMaminy.cz

Rybí polévka

Zdroj: pixabay.com


Suroviny:

600 g bílého rybího masa (například treska, hejk, kapr)

1 cibule

1 stroužek česneku

¼ celeru

1 petržel

2 mrkve

kousek másla

½ lžičky kurkumy

5 kuliček nového koření

3 kuličky pepře

2 bobkové listy

rybí vývar (připravíme si ho sami)

citronová šťáva dle chuti

sůl a mletý pepř

 

Postup přípravy:

Rybí maso očistíme a vložíme do hrnce spolu s kořením. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté opatrně vyjmeme maso, rozdělíme ho na menší kousky a pečlivě zkontrolujeme, zda neobsahuje žádné kosti. Vývar přecedíme do čisté nádoby.

Mezitím, co se vaří vývar, očistíme cibuli a ostatní zeleninu. Cibuli nakrájíme najemno a zeleninu na menší kousky (velikost není důležitá, protože ji nakonec rozmixujeme). Cibuli osmahneme na rozpuštěném másle a postupně přidáváme i zbylou zeleninu. Restujeme je společně do zlatova. Ke konci restování přidáme nakrájený česnek a kurkumu. Následně zalijeme připraveným rybím vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká.

Směs rozmixujeme do hladké konzistence, přidáme sůl a pepř podle chuti a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec do hotové polévky přidáme obrané rybí maso.


Autor: redakce eMaminy.cz

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes