Frankfurtská polévka

01.10.2024 Pepa Nemrava

Dcerky Pepy Nemravy nazývají tuto polévku jako „párečkovou“. Pojďme si tedy uvařit párečkovou polévku. Výborná bude jak k obědu, večeři, ale i na svačinu. Podávat ji můžeme například s čerstvým pečivem.

Frankfurtská polévka

Zdroj: Pepa Nemrava

Na frankfurtskou polévku budeme potřebovat:

  • 400 g brambor
  • 1 větší cibule
  • 250 g (3 kusy) frankfurtských nebo vídeňských párků
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL mleté papriky
  • Chilli dle chuti
  • 2 PL sádla
  • 1 ČL drceného kmínu
  • 120 ml smetany 33%
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • Hrst nasekané petrželky
  • Sůl
  • Pepř

Na rozpáleném sádle si opečeme párky nakrájené na kolečka, vyndáme je a dáme stranou.

Místo párků vsypeme do hrnce cibuli, důkladně osmahneme dozlatova a v průběhu nasypeme kmín a pepř.

Přidáme hladkou mouku, zarestujeme.

A zrovna tak zarestujeme mletou papriku a chilli.

Zalijeme vývarem, osolíme, důkladně rozmícháme a necháme 15 minut provařit.

Přidáme brambory nakrájené na kostičky, nasekaný česnek a vaříme do měkka.

Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, párečky a ještě 5 minut provaříme.

Nakonec zasypeme nasekanou petrželkou. Polévku můžeme petrželkou ozdobit i na talíři.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes