Grilovaný chřest ve slanině
Jak se chřest dá grilovat, se dozvíte v našem receptu. Přejeme dobrou chuť.

Zdroj: Pixabay.com
Suroviny:
1 svazek zeleného chřestu
200 g anglické slaniny (na tenké plátky nakrájené)
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujónu
sůl, černý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy:
Chřest omyjte, oloupejte a odstraňte zdřevnatělé konce. V hrnci s vodou rozpusťte zeleninový bujón, vodu lehce osolte. Jakmile voda začne vřít, vložte do ní chřest a povařte ho 15 minut.
Na tácek rozprostřete plátky slaniny a každý kousek opepřete. Plátky slaniny opepřenou stranou obtočte kolem vychladlého chřestu a pro jistotu upevněte párátkem.
Nyní si připravte olivový olej a v misce ho smíchejte s utřeným česnekem. Touto směsí potřete chřest obalený ve slanině. Chřest grilujte zhruba 5–10 minut, dokud slanina dostatečně nezezlátne a chřest se nepřohřeje.
Podávejte teplý s oblíbenou omáčkou, například s česnekovým dipem nebo s holandskou omáčkou. Chřest se slaninou je skvělý jako samostatný chod nebo jako příloha ke grilovanému masu, rybám nebo zelenině.
Tipy:
- Pro extra chuť můžete chřest před grilováním naložit do marinády z olivového oleje, citronové šťávy, bylinek a koření.
- Místo zeleninového bujónu můžete do vody při vaření chřestu přidat jakýkoliv jiný bujón.
- Pokud nemáte gril, můžete chřest se slaninou opéct i na pánvi na mírném ohni.
Autor: redakce eMaminy