Bezlepkový semínkový chléb

18.01.2024 Redakce eMaminy.cz

Bezlepkový semínkový chléb

Zdroj: redakce eMaminy.cz


Suroviny:

160 g bezlepkových klíčených ovesných vloček

200 g slunečnicových semínek

100 g drcených lněných semínek

35 g chia semínek

50 g pekanových ořechů

50 g mandlí

20 g psyllia

45 g kokosového oleje

1 lžička soli

1 lžíce čekankového sirupu (případně 1 lžíce tekutého medu)

360 ml vody

 

Postup přípravy:

Mandle a pekanové ořechy nakrájíme nahrubo, lněné semínko podrtíme (pokud nemáme rovnou koupená drcená semínka).

V míse smícháme ovesné vločky, slunečnicová, lněná i chia semínka, pekanové ořechy, mandle, sůl a psyllium. Rozehřejeme kokosový olej, který přidáme spolu s čekankovým sirupem a vodou do mísy a pečlivě promícháme.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem, do formy rozetřeme směs, uhladíme a necháme 2 až 3 hodiny odpočívat, aby se směs krásně propojila.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C, vložíme formu se směsí a pečeme cca 30 minut. Po půl hodině formu vyjmeme, za pomoci pečícího papíru chléb přendáme na plech, opatrně chléb obrátíme (aby se propekl i z druhé strany) a vrátíme ho do trouby na dalších 30 minut. Pečeme dozlatova dle zkušeností s vlastní troubou.

Poté chléb vyndáme z trouby, necháme vychladnout a krájíme na cca 1 cm plátky. Jednotlivé plátky chleba můžeme zamrazit a mít tak stále zásobu výborného chleba v mrazáku.


Autor: redakce eMaminy.cz

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes