Řepová pomazánka

28.04.2024 Redakce eMaminy.cz

Řepová pomazánka

Zdroj: Pixabay.com

Suroviny:

2 středně velké řepy

1 polévková lžíce hořčice plnotučné

200 g pomazánkového másla bez příchuti

citronová šťáva

sůl, pepř

Postup přípravy:

Syrovou červenou řepu pečlivě omyjeme (neloupeme) a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme do měkka. Délka vaření je závislá na velikosti řepy, malá řepa je uvařena za hodinu, větší řepa potřebuje hodiny dvě až tři. To, zda je řepa uvařená, ozkoušíme tím, že ji propíchneme nožem, pokud nůž hladce projede, řepa je hotová.

Řepu necháme vychladnout, poté ji oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme pomazánkové máslo a lžíci hořčice a pečlivě promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy.    


Autor: redakce eMaminy

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech.

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes