Putimská aneb česneková pomazánka

08.10.2024 Pepa Nemrava

V podzimním sychravém čase se rozhodně bude hodit hodně česneku. A jak česnek nejlépe zpracovat tak, aby chutnalo všem? Přece do pomazánky. Název „putimská“ je podle jihočeské Putimi, přes níž šel Švejk do Českých Budějovic.

Česneková pomazánka

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na česnekovou pomazánku budeme potřebovat:

  • 200 g žervé
  • 2 lžíce majonézy
  • 6 stroužků drceného česneku
  • sůl, pepř

Postup bude naprosto jednoduchý – vše důkladně vyšlehat. A to je vlastně všechno.

Pak už jen stačí vymyslet, jak pomazánku vzhledně namazat na pečivo. Zdobit můžeme hroznovým vínem, mandarinkou, rajčátkem či pažitkou.

 

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes