Omeleta s medvědím česnekem
Zdroj: Pixabay.com
Suroviny:
4 ks vajec
hrst medvědího česneku
50 g tvrdého strouhaného sýra (eidam nebo gouda)
sůl, pepř
½ cibule
1 lžíce másla
Postup přípravy:
Vejce rozklepneme do misky a metličkou rozšleháme. Přidáme najemno nasekaný medvědí česnek, nastrouhaný sýr a dle vlastní chuti osolíme a opepříme.
Na nepřilnavé pánvi si rozehřejeme kousek másla a na něm necháme zesklovatět cibulku, kterou jsme předtím nakrájeli na drobné kostičky. Následně na pánev nalijeme rozšlehaná vejce a na středním stupni necháme dělat přibližně 3 až 5 minut, v závislosti na tom, jak máme rádi „tekutá“ vejce. Můžeme na chvíli přikrýt pokličkou, ale pokud nemáme vhodnou pokličku na pánev, nic se neděje. Až bude omeleta hotová, připravíme si velký talíř a lehce ji z pánvičky na talíř „sesuneme“. Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninkou. Pro odlehčenou verzi pouze se zeleninou.
Autor: redakce eMaminy