Avokádový toast se zastřeným vejcem

20.10.2024 Redakce eMaminy.cz

Toast s avokádem a vejcem

Zdroj: Pixabay.com

Suroviny pro 2 osoby

2 vejce

2 plátky chleba (např. žitný, celozrnný apod.)

1 avokádo

1 čajová lžička citronové šťávy

ředkvičky nebo jiná zelenina dle chuti

balkánský sýr

sůl, pepř

ocet

Postup přípravy

Plátky chleba lehce opečeme bez oleje na nepřilnavé pánvi, v topinkovači nebo v troubě, dokud nezískají zlatavou barvu a příjemnou křupavost.

Avokádo překrojíme, vyjmeme pecku a dužninu vyškrabeme do misky, kde ji rozmačkáme vidličkou, aby vznikla krémová konzistence. Ochutíme solí, špetkou pepře a čerstvou citronovou šťávou.

V hrnci připravíme vodu, do které přidáme dvě lžíce octa. Ocet by nám měl pomoci udržet vejce pohromadě. Ohřejeme vodu, ale nesmíme ji vařit – ideálně by měla být těsně pod bodem varu, jen s jemnými bublinkami. Lžící vytvoříme vír ve vodě a opatrně do něj vyklepneme vejce. Vaříme 4 minuty.

Na opečený chléb rozmažeme naši připravenou avokádovou pomazánku a osolíme a opepříme podle chuti. Na ozdobu můžeme použít drobné kousky balkánského sýra a nakrájenou zeleninu.

Po uplynutí 4 minut jemně vyndáme vejce děravou naběračkou a servírujeme s připraveným chlebem. 


Autor: redakce eMaminy.cz

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes