Zapečená pohanka s houbami
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
250 g pohanky
½ pórku
250 g čerstvých hub (nebo 2 poctivé hrsti sušených)
majoránka
150 g tvrdého sýru podle chuti
100 – 150 ml vody nebo vývaru
olej
pepř
sůl
Postup přípravy
Pohanku nejprve propláchneme horkou vodu. Poté zalijeme vroucí vodou, asi 1 centimetr nad pohanku, krátce povaříme (cca 2 minuty), zakryjeme a necháme zhruba 30 minut odstát.
Na oleji orestujeme na kolečka nakrájený pórek, po chvíli přidáme pokrájené čerstvé (nebo povařené sušené) houby, majoránku, osolíme, opepříme a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme doměkka (cca 10 minut).
Poté do směsi přidáme měkkou pohanku, zasypeme strouhaným sýrem, promícháme a předáme do vymazaného pekáčku či zapékací misky. Ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut.
Podáváme třeba se zeleninovým salátem.
Autor: redakce eMaminy