Špenátové lasagne

27.02.2024 Redakce eMaminy.cz

Špenátové lasagne

Zdroj: Shutterstock.cz


Suroviny:

500 g mraženého špenátu

150 ml smetany

500 ml mléka

50 g hladké mouky

50 g másla (plus na vymazání formy)

lasagne

1 cibule

5 stroužků česneku

150 g parmazánu

sůl

muškátový oříšek

3 lžíce rajského protlaku

rýžový olej

 

Postup přípravy:


Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme. Na rýžovém oleji necháme osmahnout cibulku, poté přidáme rozmražený špenát, dochutíme solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme smetanou a necháme chvíli povařit.

Nyní se přesuneme k přípravě bešamelové omáčky. Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a mícháme asi minutu, dokud mouka nezesvětlá a nezpění. Poté postupně přiléváme za stálého míchání mléko a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pokračujeme v míchání, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr můžeme přidat část nastrouhaného parmazánu pro bohatší chuť.

Zapékací mísu vymažeme máslem a připravíme lasagne podle návodu na obalu. Vrstvíme do zapékací mísy – na dno položíme lasagne, které lehce potřeme rajským protlakem. Na ně naneseme vrstvu bešamelu, poté rozložíme vrstvu špenátu a posypeme parmazánem. Postup opakujeme, dokud máme dostatek ingrediencí. Poslední vrstvou by měly být lasagne zalité bešamelem a hojně posypané parmazánem.

Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 45 minut, dokud lasagne nejsou krásně zapečené a parmazán nezíská zlatavou barvu. Poté je můžeme vyjmout z trouby a ihned servírovat.


Autor: redakce eMaminy.cz

 

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes