Čokoládové velikonoční vajíčko
Zddroj: redakce eMaminy.cz
Suroviny:
Na vajíčko:
100 g cukru krupice
175 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 menší lžička citronové kůry
2 ks vajec
100 ml mléka
70 g másla
hrozinky
Na polevu:
170 g hořké čokolády
2 lžíce kakaa
250 ml smetany
Postup přípravy:
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem. V druhé misce utřeme cukr s máslem a žloutky, přimícháme citronovou kůru a mléko. Postupně přisypáváme a zapracováváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Kdo má rád, může přidat do těsta hrozinky.
Z bílků vyšleháme tuhy sníh a opatrně, aby nám nespadl, jej vmícháme do vzniklé směsi.
Nalijeme do oválné formy (formu bychom měli vymazat máslem a vysypat hrubou moukou nebo třeba kokosem) a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme přibližně 20 minut, poté zvýšíme teplotu na 170 – 180 °C a pečeme ještě dalších cca 30 minut.
Ve vodní lázni pomalu rozpustíme čokoládu, postupně přiléváme smetanu a nakonec přidáme kakao a pečlivě zamícháme. Hotovou čokoládovou polevou poléváme vychladlé upečené vajíčko a zdobíme dle fantazie.
Autor: redakce eMaminy.cz