Květákové karbanátky - nesmažené

03.08.2024 Redakce eMaminy.cz

Květákové karbanátky na talíři

Zdroj: pixabay.com

Suroviny 

1 větší květák

4 vejce

200 g 30% sýru v celku nebo strouhaného 

strouhanka dle potřeby

sušené bylinky dle chuti

mletý pepř

sůl

Postup přípravy

Květák opláchneme, rozdělíme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme doměkka. Poté jej scedíme, rozmačkáme vidličkou nebo nahrubo nastrouháme.

K rozmačkanému květáku přidáme vejce, sůl, pepř, sušené bylinky, strouhaný sýr a strouhanku podle potřeby. Vše důkladně promícháme.

Ze směsi tvoříme karbanátky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. V polovině pečení otočíme, aby se karbanátky upekly z obou stran rovnoměrně. 

Podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.


Autor: redakce eMaminy

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes