Karbanátky

13.07.2024 Redakce eMaminy.cz

Karbanátky

Zdroj: pixabay.com

Suroviny 

1 kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)

1-2 cibule

2 stroužky česneku

2 - 3 vejce

sůl

mletý pepř

2-3 lžíce sušené majoránky

4 lžíce nasekané petrželové natě

olej

strouhanka

Postup přípravy 

Mleté maso smícháme s vejci, přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na troše oleje do měkka, poté ji vmícháme do masové směsi.

Z připravené směsi tvarujeme karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme na rozehřátém oleji v pánvi z obou stran asi 5-8 minut, podle jejich tloušťky.

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s chlebem (ideální sváča na výlet). 


Tip: Karbanátky lze je také připravit na grilu nebo v troubě.


Autor: redakce eMaminy  

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes