Karbanátky
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
1 kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1-2 cibule
2 stroužky česneku
2 - 3 vejce
sůl
mletý pepř
2-3 lžíce sušené majoránky
4 lžíce nasekané petrželové natě
olej
strouhanka
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s vejci, přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na troše oleje do měkka, poté ji vmícháme do masové směsi.
Z připravené směsi tvarujeme karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme na rozehřátém oleji v pánvi z obou stran asi 5-8 minut, podle jejich tloušťky.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s chlebem (ideální sváča na výlet).
Tip: Karbanátky lze je také připravit na grilu nebo v troubě.
Autor: redakce eMaminy