Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
6 středně velkých brambor
200 g hrubé mouky (podle potřeby i více)
50 g dětské krupičky
2 vejce
sůl
kmín
1 lžíce sádla nebo oleje
2 cibule
500 g kysaného zelí
300 g uzeného masa
Postup přípravy
Maso uvaříme a po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.
Po zchladnutí je oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme vejce, krupičku, hrubou mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta potom vytvarujeme váleček, ze kterého nakrájíme silnější plátky. Každý plátek prsty rozmáčkneme, doprostřed vložíme kousek uzeného masa, zabalíme a vytvarujeme kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme pozvolna přibližně 15 minut - záleží na velikosti. Po uvaření knedlíky vyjmeme.
Zelí překrájíme, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Dochutíme podle potřeby. Zelí však můžeme nechat tak, jak je. Tím zachováme všechny vitamíny a cenné látky.
Nakonec na oleji nebo sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku.
Knedlíky podáváme posypané osmaženou cibulkou a doplněné zelím.
Autor: redakce eMaminy