Žampionový krém s vlašskými ořechy
Žampiony patří mezi nejoblíbenější houby. Původně pocházejí z oblasti Francie, ale i v naší kuchyni téměř zdomácněly. Jsou plné minerálů, vitaminů a bílkovin.
Zdroj: Family Market, s.r.o.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
2 kusy badyánu
50 g cibule na kostičky
čerstvě mletý pepř
400 ml Delikatess vývar
1 lžíce másla
30 g sekaných vlašských ořechů
200 ml smetany
sůl
250 g Žampiony plátky
Příprava:
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme badyán a krátce restujeme za stálého míchání. Přidáme cibuli, žampiony a krátce osmažíme. Osolíme a opepříme.
Přilijeme vývar a dusíme zakryté pokličkou cca 10 minut.
Z polévky vyndáme badyán a směs rozmixujeme tyčovým mixerem. Přilijeme smetanu a necháme projít varem.
Hotový krém naservírujeme do 4 misek a posypeme ořechy.
Dobrou chuť Vám přeje Family Market.
Autor: Family Market, s.r.o.