Losos po asijsku

03.08.2024 Family Market s.r.o.

Ryby pečeme pomaleji a na nižší teplotu. Jen tak si uchovají svoji charakteristickou chuť a maso bude krásně šťavnaté a měkké.

Filety lososa na pánvi s citrónem a koprem

Zdroj: Family Market

Čas přípravy: 60 minut 

Počet porcí: 4   

Suroviny:

1000 g Asijská zeleninová směs

2 lžíce   balzamikového octu                                     

1 citrón               

špetka chilli                                       

špetka koriandru                            

500 g Losos filety porce

máslo                                  

rostlinný olej                                    

sezamový olej                                 

6 lžic sójové omáčky                                     

50 g třtinového cukru                                  

1 lžička zázvoru                               

Postup přípravy:

Filety z lososa nechte přes noc rozmrazit v lednici.

Do nádoby si přichystejte smíchaný rostlinný a sezamový olej spolu se sójovou omáčkou, koriandrem, citrónovou šťávou, balzamikovým octem, špetkou chilli, cukrem a špetkou čerstvého zázvoru.

Řádně promíchejte a do směsi vložte filety z lososa. Nechte v chladu marinovat po dobu 2 hodin.

Poté filety vložte do alobalu a dobře uzavřete.

Pečte na spodní mřížce předehřáté trouby nebo grilu cca 15 minut.

Mezitím si v pánvi na másle orestujte zeleninu (nerozmrazenou) a dle chuti dochuťte (koření, vývar). Poté servírujeme s hotovými filety z lososa.

Dobrou chuť vám přeje Family Market.

 

Autor: Family Market s.r.o.     

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes