Losos po asijsku
Ryby pečeme pomaleji a na nižší teplotu. Jen tak si uchovají svoji charakteristickou chuť a maso bude krásně šťavnaté a měkké.
Zdroj: Family Market
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
1000 g Asijská zeleninová směs
2 lžíce balzamikového octu
1 citrón
špetka chilli
špetka koriandru
500 g Losos filety porce
máslo
rostlinný olej
sezamový olej
6 lžic sójové omáčky
50 g třtinového cukru
1 lžička zázvoru
Postup přípravy:
Filety z lososa nechte přes noc rozmrazit v lednici.
Do nádoby si přichystejte smíchaný rostlinný a sezamový olej spolu se sójovou omáčkou, koriandrem, citrónovou šťávou, balzamikovým octem, špetkou chilli, cukrem a špetkou čerstvého zázvoru.
Řádně promíchejte a do směsi vložte filety z lososa. Nechte v chladu marinovat po dobu 2 hodin.
Poté filety vložte do alobalu a dobře uzavřete.
Pečte na spodní mřížce předehřáté trouby nebo grilu cca 15 minut.
Mezitím si v pánvi na másle orestujte zeleninu (nerozmrazenou) a dle chuti dochuťte (koření, vývar). Poté servírujeme s hotovými filety z lososa.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.