Salát se zelenými fazolkami a vejci
Nastartujte svůj organismus dávkou bílkovin a vitamínů. Zelené fazolky i vejce obsahují tyto pro náš organismus nezbytné látky. Potěšte se svěží zelenou barvou, kterou mají Fazolové lusky a která také k tomuto ročnímu období nepochybně patří.
Zdroj: Family Market
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
2 lžíce balzamikového octu
cukr
50 ml extra panenského olivového oleje
500 g Fazolové lusky
1 lžička hořčice
2 lžíce kaparů
2 šalotky
4 vejce
pažitka
sůl, pepř
Postup přípravy:
Vejce vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte 10 minut. Poté nechte několik sekund pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na poloviny. Čtyři poloviny vajec nechte celé, ostatní nakrájejte nadrobno.
Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. K šalotce přidejte hořčici, ocet a olivový olej a vše důkladně promíchejte. Zálivku ochuťte cukrem, solí a pepřem.
Fazolové lusky povařte ve vroucí osolené vodě zhruba 8 minut.
Fazole slijte, zalijte připravenou zálivkou a přidejte nakrájená vejce, pažitku a kapary.
Salát naservírujte na talíř a ozdobte celými polovinami vajec.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.