Skořicové šneky

13.10.2024 Redakce eMaminy.cz

Skořicové šneky

Zdroj: pixabay.com

Suroviny 

Na těsto: 

350 g hladké mouky (může být i špaldová nebo pohanková)

1 vejce 

½ kostky droždí

125 ml mléka

2 polévkové lžíce arašídového másla  

sůl  

Další:

60 g cukru (nejlépe třtinový) 

35 g másla (případně dle potřeby)    

skořice

Postup přípravy 

Nejprve si připravíme kvásek. Do misky rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a přilijeme trochu vlažného mléka. Vše důkladně promícháme a necháme vzejít kvásek (přibližně 10 minut).

V jiné misce smícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme zbytek surovin na těsto, včetně připraveného kvásku, a vypracujeme těsto.

Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

Po vykynut rozválíme těsto na obdélník o tloušťce přibližně 1 cm. Dále jej pomažeme máslem, rovnoměrně posypeme cukrem a skořicí. Poté těsto zavineme do rolády a rozkrájíme na jednotlivé šneky.

Šneky umístíme na plech a zakryté utěrkou je necháme ještě přibližně 30 minut na teplém místě kynout.

Následně pečeme v troubě  předehřáté na 220 °C zhruba 10 minut.

Tip:

  • Do šneků můžeme přidat také oříšky nebo hrozinky.
  • Když upečené ještě teplé šneky potřeme rozpuštěným máslem s trochou cukru a rumu, budou krásně vláčné a voňavé. 


Autor: redakce eMaminy  

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes