Čokoládový dort s krémem a kaki
Lahodný čokoládový dort s krémem a kaki je díky ovoci opravdu výjimečný. Šťavnaté plátky kaki se snoubí s jemnou šípkovou marmeládou a krémovým mascarpone krémem. Tento dezert je perfektní volbou pro každou slavnostní příležitost.
Zdroj: nejkaki.cz
Suroviny
Na korpus:
2 vejce
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
50 ml oleje
50 ml podmáslí
Na dohotovení:
2 kaki Persimon Bouquet
4 lžíce šípkové marmelády
500 g mascarpone
120 g čokolády
Postup přípravy
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a podmáslí.
Ušlehejte hladké těsto, nalejte ho do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus pečte 20 až 25 minut.
Mezitím nalámejte do misky čokoládu a rozehřejte ji ve vodní lázni. Po částech pak do čokolády zamíchejte mascarpone. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku a dejte na hodinku do lednice.
Korpus potřete marmeládou a položte na něj na plátky nakrájené kaki. Navrch naneste krém.
Hotový dort dozdobte vaším oblíbeným ovocem.
Zdroj: Cammino