Halloween na talíři
Pořádáte halloweenské party nebo mají vaše děti halloween ve školce? Případně jen chcete udělat dětem radost? K podzimním dekoracím bude rozhodně potřeba také nějaká dobrota. Můžete vyzkoušet například linecká strašidélka.
Zdroj: redakce eMaminy.cz
Linecká strašidélka – postup:
- 25 dkg hladké mouky
- 14 dkg másla
- 9 g cukru
- 2 žloutky
- citrónová kůra z jednoho BIO citrónu
- 1 lžička citrónové šťávy
Máslo necháme při pokojové teplotě povolit. Vše smícháme do hladké hmoty.
Těsto je dobré si připravit den předem a přes noc nechat odležet v lednici ve fresh fólii.
Druhý den vyválíme placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Ty pak následně rozpůlíme. Do jedné půlky vykrojíme oči a pusu. Pečeme opatrně do růžova.
Necháme vychladnout a slepujeme červenou marmeládou.
TIPY:
- Je dobré použít větší srdíčko, aby se vám při vykrojení očí a pusy těsto nebořilo
- Oči a pusu můžete vykrojit například cukrářským nástavcem nebo my vykrajovali kabelovými dutinkami (koncovkami vodičů) – viz foto
Zdroj i fota: redakce eMaminy.cz