Kynutý meruňkový koláč s drobenkou
Pokud máte rádi něco sladkého ke kafíčku, máme pro vás skvělý recept. Tento meruňkový koláč s drobenkou je naše oblíbená volba, kterou můžete snadno připravit i s jiným ovocem, které máte zrovna po ruce. Výsledek bude vždy lahodný a perfektní k odpolední kávě nebo jako sladká snídaně.
Zdroj: Kristýna Černická Hájková
Ingredience na koláč
500 g hladké mouky
80 g krupicového cukru
90 g másla
3 špetky soli
½ kostičky čerstvého droždí nebo sáček sušeného
300 ml mléka
2 žloutky
Drobenka
120 g másla
180 g hrubé mouky
100 g cukru
Jak na to?
Z daných surovin vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme vykynout na teplé místo. Po vykynutí těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Necháme ještě 15 minut kynout. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme.
TIP: Pro ozvláštnění můžeme do drobenky přidat trochu skořice a připravit si tak skořicovou drobenku.
Dobrou chuť přeje Kristýna Černická Hájková