Pudinkové řezy
Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny:
Na těsto:
350 g moučkového cukru
8 vajec
400 g hladké mouky
1,5 kypřicího prášku
200 ml oleje
Na pudink:
3x vanilkové pudink
1,5 l mléka
Na krém:
2 kelímky zakysané smetany
trochu vanilky
lžička moučkového cukru
skořice na posypání
Postup přípravy:
Vejce rozšleháme s cukrem do jemné pěny. Pak přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto.
Puding uvaříme dle návodu, hlavně nesladíme. Na plech, který si vymažeme a vysypeme moukou nalijeme těsto a přímo na něj rovnoměrně rozetřeme puding. Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 15 – 20 minut.
Mezitím si připravíme krém – smícháme zakysanou smetanu, vanilku a cukr dle chuti. Krém rozetřeme na vychladlou buchtu a na závěr lehce posypeme skořicí.