Jahodové řezy

Zdroj: pixabay.com
Suroviny
Těsto (piškot):
250 g cukru krystal
150 g hladké mouky
½ sáčku prášku do pečiva
5 vajec
5 lžic horké vody
Krém:
2 kelímky zakysané smetany
1 kelímek smetany ke šlehání
moučkový cukr (podle chuti)
Na zdobení:
jahody
2 sáčky dortového želé
Dále:
tuk na vymazání formy
hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků ušleháme pevný sníh.
V jiné míse vyšleháme do pěny cukr, žloutky a horkou vodu. Poté postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme pevný sníh z bílků.
Těsto nalijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem. Vložíme do trouby vyhřáté a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha a do ní pomalu vmícháme obě zakysané smetany. Podle chuti dosladíme moučkovým cukrem.
Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.
Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a přelijeme přes jahody. Necháme zatuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.
Autor: redakce eMaminy