Jahodové řezy

24.08.2024 Redakce eMaminy.cz

Jahodový řez na bílém talířku s vidličkou

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

Těsto (piškot):

250 g cukru krystal

150 g hladké mouky

½ sáčku prášku do pečiva

5 vajec

5 lžic horké vody

Krém:

2 kelímky zakysané smetany 

1 kelímek smetany ke šlehání

moučkový cukr (podle chuti)

Na zdobení:

jahody

2 sáčky dortového želé

Dále:

tuk na vymazání formy

hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy 

Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků ušleháme pevný sníh.

V jiné míse vyšleháme do pěny cukr, žloutky a horkou vodu. Poté postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme pevný sníh z bílků.

Těsto nalijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem. Vložíme do trouby vyhřáté a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha a do ní pomalu vmícháme obě zakysané smetany. Podle chuti dosladíme moučkovým cukrem.

Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.

Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a přelijeme přes jahody. Necháme zatuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.


Autor: redakce eMaminy    

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes