Povidla z jablek se skořicí

28.09.2024 Redakce eMaminy.cz

Jablková povidla

Zdroj: redakce eMaminy

Suroviny

1 kg jablek

500 g cukru

šťáva z 1 citrónu

2 lžičky mleté skořice

1 lžička mletého badyánu

Postup přípravy

Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.

Do hrnce vložíme jablka, citronovou šťávu, skořici i badyán. Společně zvolna vaříme 45 minut. Mícháme!

Podle zvyku nebo chuti můžeme nakonec rozmixovat.

Po zhoustnutí nalijeme povidla do čistých a suchých sklenic a následně můžeme ještě zavařit (není nutné).

Jestliže již nebudeme dále zavařovat, otočíme naplněné ještě horké sklenice dnem nahoru a necháme vychladnout.


Autor: redakce eMaminy

Recepty Zavařování




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes