Džem z červeného rybízu

14.07.2024 Redakce eMaminy.cz

Rybízový džem namazaný na chleba

Zdroj: redakce eMaminy

Suroviny

1 kg červeného rybízu

750 g cukru

100 ml vody

Postup přípravy

Rybíz omyjeme, nasypeme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 10 minut.

Bobule rybízu rozmačkáme lžičkou a přepasírujeme přes jemné sítko. Pomalu vaříme dalších asi 40 minut. Po celou dobu vaření mícháme a odebíráme pěnu vzniklou na hladině.

Ještě horký džem nalijeme do čistých sklenic, řádně zavřeme a zakonzervujeme dle zvyklostí. 


Autor: redakce eMaminy

Recepty Zavařování




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes